Finance

  • První známka i československá rarita. Ikony filatelie se budou dražit v Praze
    on 7. 9. 2024 at 10:00

    Blok nepoužitých prvních známek světa Two Pence Blue a ikonická československá rarita s chybným přetiskem Doplatit 50/50 se pokusí už příští víkend najít nového majitele. Dražit se budou v pražském aukčním domě Burda Auction. Nejde ale o levnou záležitost, vyvolávací ceny se počítají v milionech.

  • Zpěvačka Gomezová je miliardářka, vydělala jí vlastní kosmetická značka
    on 7. 9. 2024 at 8:56

    Zpěvačka, herečka a podnikatelka Selena Gomezová se připsala na seznam amerických boháčů. Agentura Bloomberg její jmění odhadla na 1,3 miliardy dolarů. Ve svých 32 letech se tak stala jednou z nejmladších miliardářek ve Spojených státech. Nejvíc peněz jí podle odhadu vynesla před pěti lety založená vlastní kosmetická značka Rare Beauty.

  • Antibiotika už nefungují. Investoři varují vlády před šířením superbakterií
    on 7. 9. 2024 at 7:00

    Investoři, kteří dohromady stojí za aktivy v hodnotě více než 13 bilionů amerických dolarů (asi 286 bilionů korun), varují před další globální hrozbou v podobě šíření takzvaných superbakterií. Vybízejí proto politiky po celém světě, aby se urychleně začali o tento problém zajímat. Inspirovat by se měli podobným plánem, který je momentálně stanovený pro řešení vysokých emisí, jež vedou k oteplování planety.

  • Nápoj Capri-Sun chce zpět plastová brčka. Výrobce shání milion podpisů
    on 6. 9. 2024 at 22:00

    Oblíbená značka nápojů Capri-Sun brojí proti papírovým brčkům. Vedení společnosti, která i v České republice dlouhodobě nabízí populární pitíčka, se rozhodlo vyvinout tlak na Evropskou komisi. Spouští online petici, která má přinést důkaz, že zákazníci chtějí zpět plastová brčka. Cílem je získání alespoň jednoho milionu podpisů.

  • Češi začali po hubených letech nakupovat. Ale potřebovali by vyšší mzdy
    on 6. 9. 2024 at 22:00

    Češi letos povolují utažené opasky z let, kdy je trápilo prudké zdražování všeho možného od potravin až po energie. Větší chuť utrácet potvrzují statistické údaje i sociologický průzkum.