Magazín

Zprávy

Finance

  • První známka i československá rarita. Ikony filatelie se budou dražit v Praze
    on 7. 9. 2024 at 10:00

    Blok nepoužitých prvních známek světa Two Pence Blue a ikonická československá rarita s chybným přetiskem Doplatit 50/50 se pokusí už příští víkend najít nového majitele. Dražit se budou v pražském aukčním domě Burda Auction. Nejde ale o levnou záležitost, vyvolávací ceny se počítají v milionech.

  • Zpěvačka Gomezová je miliardářka, vydělala jí vlastní kosmetická značka
    on 7. 9. 2024 at 8:56

    Zpěvačka, herečka a podnikatelka Selena Gomezová se připsala na seznam amerických boháčů. Agentura Bloomberg její jmění odhadla na 1,3 miliardy dolarů. Ve svých 32 letech se tak stala jednou z nejmladších miliardářek ve Spojených státech. Nejvíc peněz jí podle odhadu vynesla před pěti lety založená vlastní kosmetická značka Rare Beauty.

  • Antibiotika už nefungují. Investoři varují vlády před šířením superbakterií
    on 7. 9. 2024 at 7:00

    Investoři, kteří dohromady stojí za aktivy v hodnotě více než 13 bilionů amerických dolarů (asi 286 bilionů korun), varují před další globální hrozbou v podobě šíření takzvaných superbakterií. Vybízejí proto politiky po celém světě, aby se urychleně začali o tento problém zajímat. Inspirovat by se měli podobným plánem, který je momentálně stanovený pro řešení vysokých emisí, jež vedou k oteplování planety.

Sport

  • Druhý grandslam v sezoně, třetí v kariéře. Sabalenková ovládla US Open
    on 7. 9. 2024 at 23:09

    Ve čtvrtém grandslamovém finále v životě získala třetí titul. Po triumfech na loňském a letošním Australian Open si běloruská tenistka Aryna Sabalenková podmanila i US Open, v dramatickém sobotním finále přetlačila domácí naději Jessiku Pegulaovou dvakrát 7:5. Juniorská čtyřhra má českého vítěze: ve finále uspěli Maxim Mrva a Japonec Rei Sakamoto.

  • Když Mirek tvrdí, že chce olympijskou medaili, věřím mu, říká Knedlův trenér
    on 7. 9. 2024 at 22:00

    Dovedl jej na letošní olympiádu v Paříži, kde při svém debutu příjemně překvapil dvanáctým místem na znakařské stovce. Teď se však jejich cesty rozcházejí. Plavec Miroslav Knedla zamířil v srpnu na Indiana University, kde začal studovat management s marketingem a trénovat ve skupině elitního kouče Raye Looze.

  • Buchinger schytal KO. V Německu slavil Bartl a Bahník. Obavy o Ďatelinku
    on 7. 9. 2024 at 21:55

    Slovák Ivan Buchinger na německého pořízka Loma-Ali Eskieva nevyzrál. V hlavním zápase turnaje Oktagon 60 v německém Oberhausenu dostal v závěru 1. kola KO. Nepříjemně skončil i jeho krajan Milan Ďatelinka, jenž po úderu do hlavy opustil arenu v péči lékařů. Ze čtyř českých bojovníků uspěli dva – Marek Bartl a Jakub Bahník.

Bydlení